Blijf lopen!
Iedere stap telt mee

Na de eerste Walk op 12 december 2020 zijn we geïnspireerd om door te stappen. Iedere dag zet je stappen, voor je werk of voor je sport en ontspanning. Al deze stappen kun je doneren aan het doel om Antarctica beschermd te krijgen in 2048. Het kost geen geld en de inspanning lever je toch al, doneer daarom jouw stappen en help mee om het continent te beschermen.

Gebruik je stappenteller en registreer je stappen regelmatig op www.the7bclub.com/uploadyourwalk
Je bent niet alleen want al ruim 200 Walkers wereldwijd hebben hun stappen gedoneerd. Met ruim 2 miljoen stappen hebben we een eerste grote stap gezet richting 2048. Wij willen 7 miljard stappen verzamelen! Net zoveel stappen als dat er aardbewoners zijn.
Als Walkers en leden van The 7B Club willen we met deze immense inspanning de beslissers beïnvloeden om Antarctica voor eeuwig te beschermen.
Onbekende en bekende Walkers zetten een stap in de goede richting, wereldwijd en 24 uur per dag.
Vandaar The Walk On! Het hele jaar door en jaarlijks op de zaterdag voor iedere 12e december THE WALK.

LET’S WALK AND TALK FOR #ANTARCTICA2048

Op 12 December lopen we de voor de eerste keer THE WALK! Op 7 continenten tegelijk. Van Zuid-Afrika tot Alaska, van Nepal tot Nieuw Zeeland, en overal in Nederland. We lopen voor #ANTARCTICA2048 én we vieren de start van The 7B Club. De club die dit initieert en waarvan jij hoe dan ook nu al lid van bent. Dus doe mee en schrijf je in!

Waarom Antarctica? Antarctica is het laatste stukje ‘vrije wereld’ op onze planeet. In 2048 verliest het kwetsbare continent zijn beschermde status. Een aantal landen denken aanspraak te kunnen maken op Antarctica. Wij van de 7B Club denken dat het eigendom van alle 7 miljard aardbewoners is.

Het belang van Antarctica is bij veel mensen nog onbekend, zo heeft het door de gigantisch snelle afname van het ijsoppervlak een sleutelrol in de wereldwijde CO2 problematiek. Bovendien herbergt Antarctica de grootste zoetwatervoorraad ter wereld en zijn de flora, fauna en grondstoffen van onschatbare waarde voor ons allemaal.
Een kwetsbaar en economisch rijk gebied. In goede handen bij ons, gewone burgers die het beste voor hebben met de planeet en onze kinderen, die hem straks zullen erven.

WALK AND TALK AND UNITE!

12 December lopen we op alle 7 continenten voor een betere wereld – hier in Nederland wandelen, praten en verbinden we op 1,5 meter afstand. Op zelfgekozen plaatsen aan de kust, in de bossen, op de hei of gewoon in de stad. We vieren de eerste WALK, we vieren alle aanwezige pioniers en hun initiatieven, én we vieren de oprichting van onze nieuwe club: The 7B Club.

De tijd dringt, nog maar 28 jaar te gaan. Daarom nodigen wij jou uit om samen met ons 28 kilometer, minstens 7 miljard symbolische stappen te zetten voor een veilig Antarctica en een nieuwe eerlijke wereld voor alle leden van The 7B Club, wij dus!

7-kaart

12 DECEMBER 2020
VIEREN WE DE OPRICHTING VAN THE 7B CLUB

THE WALK is het eerste initiatief van de The 7B Club. 7 miljard mensen, samen in een club! Met jullie starten we de meest voor de hand liggende club waar we allemaal actief lid van zijn. En dat kan, want je bent al lid! Simpelweg omdat je geboren bent en waarschijnlijk net zoals wij het beste voor hebt met onze aarde en elkaar. Een club waar ieder mens gehoord wordt en welkom is.

WELKOM bij de club!

The 7B Club is het podium voor alle initiatieven die bijdragen aan een versnelde bewustwording en verandering in onze maatschappij. Onze intentie is om zo veel mogelijk mensen en ondernemingen samen te brengen en daarmee het vliegwiel te zijn.

Met THE WALK brengen we #ANTARCTICA2048 onder de aandacht bij burgers, media en politiek – Per slot van rekening zijn wij zelf de stem van 7 miljard wereldverbeteraars.

Welkom bij de club dus!
Het wordt spannend het wordt leuk. Eerst THE WALK en dan verder. Er zijn inmiddels al concrete aanmeldingen uit ons netwerk voor nieuwe initiatieven. Individuen en ondernemers met ideeën die wij in een later stadium in een nieuwsbrief met alle leden zullen delen.
Dit is pas het begin. Meld je nu aan op deze website.

12 DECEMBER 2020
VIEREN WE
ALLE WERELD-VERBETERAARS

Wij zijn ontzettend trots en verheugd deze eerste editie samen te mogen lopen met bijzondere ‘ambassadeurs van onze nieuwe betere wereld’:

THE 7B CLUB IS EEN CLUB DIE VIERT!

Samen willen we deze eerste editie stilstaan bij de andere grote en kleine wereldverbeteraars. Met onze kleine dromen maken we graag samen met jou grote dingen waar.

We zijn optimistisch, realistisch en ambitieus maar niet activistisch. Wij geloven in stimuleren, proberen en doen. Om daarna het resultaat te vieren!
Samen kunnen we alles verbinden op dit platform van en voor 7 miljard mensen.

The 7B Club & THE WALK: That’s one small step for man, one giant leap for mankind!

IN HERINNERING AAN MARC CORNELISSEN EN PHILIP DE ROO

12 December lopen we ook in gedachtenis aan deze twee vrienden die ons ontvallen zijn in het Arctisch gebied. Marc en Philip pioniers van het eerste uur zijn onze inspiratie voor het #ANTARCTICA­2048

THE WALK wordt daarom een jaarlijks terugkerend event op de kalender van The 7B Club. Om stil te staan bij de mannen, maar ook om door te gaan met waar zij voor stonden. Daarvoor richt THE WALK zich op 2048. Het moment waarop het Antarctisch verdrag afloopt en het kwetsbare gebied vrij wordt gegeven. Als wij #ANTARCTICA2048 serieus op de kaart krijgen hebben we écht iets te vieren!

Loop mee voor #ANTARCTICA2048
meld je hier aan!

Doe je mee aan THE WALK?
KIES DAN ZELF OP 12 DECEMBER 2020 EEN LOCATIE WAAR JE WILT DEELNEMEN.

Zoveel mogelijk stappen voor #ANTARCTICA2048! Loop een route die voor jou het meest geschikt is. Dat kan overal zijn, op het strand, in de duinen, in een park, op een klompenpad of zelfs op je loopband in de sportschool. En: loop in iets blauws: jas, muts, schoenen, vlag. Het maakt niet uit zolang je maar stappen zet en bijhoud hoeveel stappen je gezet hebt. Niet voor iedereen is lopen vanzelfsprekend. Is lopen voor jou onmogelijk of moeilijk! Doe mee op jouw manier en zet jouw afstand om in denkbeeldige stappen. THE WALK sluit iedereen in! Doe veilig mee met je vrienden of gezin en natuurlijk op 1.5 meter afstand.

Tel je stappen en stuur die met een leuke selfie naar de Club!
Zet je stappenteller aan en stuur jouw stappen naar thewalk@the7bclub.com en wij laten jou en al die andere deelnemers zien hoeveel stappen wij gezamenlijk gezet hebben voor #ANTARCTICA2048. Op de website houden wij de actuele aantal stappen bij.
Stuur daarbij een korte Selfievideo van jouw wandeling, is ie leuk genoeg > dan zie jezelf straks terug in the WALK OF FAME op de website!

Nationaal en Intercontinentaal.
Op álle continenten wordt gelopen op 12 december 2020. De dag waarop 5 jaar geleden in Parijs het klimaatakkoord is gesloten.
Zo zetten we samen minstens 7 miljard stappen voor Antarctica. Een kleine stap voor jou maar een enorme symbolische stap voor het behoud van Antartica.
Met deze zeven miljard stappen starten we op twaalf December Tweeduizendtwintig de The 7B Club! Een club waar jij actief lid van kunt zijn! Samen met 7 miljard andere mensen!
Imagine! Stel je voor!

Ja ik ben lid van The 7B Club: